Cupping

Cupping

Behandeling plaatselijke pijn

Cupping is het plaatsen van cups op een geoliede huid. Deze cups worden vacuüm gezogen en daarna rustig over de huid geschoven. De huid en verklevingen worden los gezogen en de doorbloeding sterk gestimuleerd.

De cupping massage is bedoeld om gifstoffen vanuit de dieper gelegen lichaamsweefsels naar de oppervlakte van de huid te trekken. Door het vacuüm trekken van de huid, en het naar de oppervlakte brengen van dieper gelegen klachten, raken de spieren en de huid beter doorbloed. Hierdoor is het voor het lichaam mogelijk zich sneller en gemakkelijker te ontdoen van afvalstoffen. Ook spierkrampen kunnen met behulp van deze massagetechniek naar het huidoppervlak worden getrokken.

Cupping massage is een zeer diepgaande massagetechniek om hardnekkige plaatselijke pijn- en energieverstoringen te behandelen. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt.

Wanneer je al langer, of veel last hebt van bepaalde klachten, kan het raadzaam zijn meerdere behandelingen te ondergaan.

Door het vacuüm trekken van de huid zal je na de behandeling ronde vlekken zien op de huid met een rode tot paarse kleur.

Deze plekken verminderen langzaam en zijn na een week ongeveer verdwenen, soms duurt het wat langer. De plekken kunnen beurs aanvoelen. Hoe vaker je jezelf laat behandelen, hoe minder heftig de plekken terugkomen. Zorg er voor na de behandeling voldoende water te drinken en houd je huid goed warm om de afvoer van afvalstoffen te bevorderen.

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je direct een afspraak maken? Bel ons of vul ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Naar contact